Ways of Tackling Climate Change

Influence Politics!

Vaikuta politiikkaan!

22.10.2018

As what have been discussed in mainstream media, it has come clear that the consumer choices won’t make sufficient impact on limiting the carbon emission. We need a systemic change which passes through the whole society. It’s important that both the national and international political organizations create legislation which regulate for example consuming, business and energy production in more strict manner than now. Politicians must destroy business and challenge big players for greater good. This is probably to happen only through political pressure.

Docventures discussion of solutions of climate challenge in Yle:

The Guardian article of quotes of politicians and experts on IPCC-report. The article lists necessary action to limit the temperature raise:

Mediakeskustelussa on tullut selväksi, että pelkästään kuluttajavalinnoilla ei onnistuta rajoittamaan hiilidioksidipäästöjä riittävästi. Tarvitaan systeeminen muutos, joka läpäisee koko yhteiskunnan. On tärkeää, että kansalliset ja kansainväliset poliittiset elimet luovat lainsäädäntöä, joka ohjaa mm. kuluttamista, elinkeinorakennetta ja energiantuotantoa jyrkemmin kuin nyt. Poliitikkojen on tuhottava bisnestä ja hypittävä suurillekin varpaille suuremman hyvän nimissä ja tämä tulee todennäköisesti tapahtumaan vain poliittisen paineen kautta.

Docventuresin keskustelu Ylellä ilmastonmuutoksen ratkaisuista ja niiden kokonaisvaltaisuudesta:

Guardianin artikkeli lähinnä brittipoliitikkojen ja asiantuntijoiden kommenteista IPPC-raporttiin. Artikkelissa listataan välttämättömiä keinoja lämpötilan nousun rajoittamiseksi: